top of page
  • Janneke Godschalk

Wat is Holistisch wonen nou precies? En wat zijn de voordelen ervan?

In deze blog leg ik het aan je uit!


In de huidige moderne wereld, waar stress en hectiek vaak de boventoon voeren, verlangen we steeds meer naar een interieur waar we “echt” in thuiskomen.

Holistisch wonen omvat niet alleen de manier waarop je je huis inricht, maar ook de manier waarop we naar onszelf en onze leefomgeving kijken.

In deze blog ontdek je de essentie van holistisch wonen en ontdek je hoe het jouw leven op positieve wijze kan beïnvloeden.


Holistisch Wonen en Interieur.

Holistisch wonen is een filosofie die de mens als een geheel beschouwt, waarbij alle aspecten van het leven met elkaar verbonden zijn.


De basisprincipes van holistisch wonen omvatten:

Harmonie met de natuur: Holistisch wonen moedigt aan om in contact te staan met de natuur. Dit kun je doen door natuurlijke elementen in je huis te integreren, zoals planten, natuurlijke materialen en voldoende natuurlijk (dag)licht.


Gezondheid en welzijn: Het zorgen voor een gezonde levensstijl staat centraal in holistisch wonen. Denk aan wat je eet en drinkt, lichaamsbeweging, rust en meditatie.


Energiebalans: Het streven naar een evenwichtige energiehuishouding in huis en in onszelf. Het opruimen van negatieve energieën en het bevorderen van positieve energie is van groot belang.


Zelfbewustzijn: Holistisch wonen nodigt uit tot zelf beschouwing en bewustzijn van onze emoties en gedachten. Het leren begrijpen van onszelf helpt bij het creëren van een gezonde omgeving.


Elementen van holistisch wonen


Inrichting en design: Bij holistisch wonen draait het om de keuze van kleuren, materialen en indeling van de ruimtes. Natuurlijke kleuren, organische materialen zoals hout en steen, en een minimalistische benadering zorgen voor een rustgevende en harmonieuze sfeer.


Natuur in huis: Het toevoegen van planten in je leefruimte brengt niet alleen een vleugje groen, maar verbetert ook de luchtkwaliteit en draagt bij aan een gevoel van verbinding met de natuur.


Duurzaamheid: Holistisch wonen gaat hand in hand met duurzaamheid. Kiezen voor milieuvriendelijke en ethisch geproduceerde materialen en het minimaliseren van afval helpen om een positieve impact op de planeet te hebben.


Meditatie: Het beoefenen van mindfulness en meditatie helpt bij het kalmeren van de geest en het verminderen van stress. Het creëren van een rustige hoek in je huis voor meditatie kan een geweldige toevoeging zijn.


De voordelen van holistisch wonen


Vermindering van stress: Holistisch wonen moedigt aan om een gezonde levensstijl te leiden en stress verlagende oplossingen te omarmen.


Verhoogde productiviteit: Een harmonieuze en opgeruimde leefomgeving kan jouw productiviteit verhogen, omdat het de geest rust geeft en de afleiding minimaliseert.


Betere slaap: Natuurlijke materialen, een opgeruimd huis en mindfulness bevorderen een goede nachtrust, wat essentieel is voor een gezond lichaam en een scherpe geest.


Versterkte connectie met de natuur: Door meer natuurlijke elementen in je huis te brengen, creëren we een sterkere band met de natuur, wat ons gevoel van dankbaarheid en verbondenheid vergroot.


Conclusie


Holistisch wonen is veel meer dan alleen een interieurontwerp.

Het is een levensfilosofie die streeft naar harmonie en balans in alle aspecten van ons leven.


Door te kiezen voor deze manier van inrichten in een energetisch gebalanceerde leefomgeving, creëren we een thuis die jou en je gezin ondersteunt en voedt.


Wil jij dit ook?


Plan een gratis afspraak/ intake om kennis te maken met mij!

Comments


bottom of page